joi, 5 iulie 2012

TORT SPECIAL DE CIOCOLATA


Blat

225 gr ciocolata rupta in bucati
4 oua de marime mijlocie separate
2 linguri zahar
100 gr unt nesarat
100 gr faina obisnuita
1 lingurita praf de copt

Pentru crema neagra

350 gr ciocolata amaruie rupta in bucati
50 gr unt nesarat
300 ml frisca nebatuta cu continut de 29-35% grasime
2 linguri coniac

Pentru crema alba

350 gr ciocolata alba rupta in bucati
50 gr unt nesarat
300 m frisca nebatuta cu continut ridicat de grasime



Ungeti o tava cu diametrul de 23 cm Preincalziti cuptorul la 180 grade. Asezati ciocolata intr-un castron deasupra unei cratite cu apa ce fierbe mocnit si amestecati pana se topeste. Lasati sa se raceasca.
Bateti albusurile pana se ridica usor, adaugati jumatate din zahar si bateti pana s-au intarit. Puneti de-o parte. Bateti untul cu zaharul ramas pana devine pufos. Turnati batand galbenusurile unul cate unul.
Adaugati amestecand ciocolata racita. Cerneti faina si praful de copt deasupra amestecului si incorporati. Incorporati incet si bine compozitia de albusuri!!
Turnati amestecul in tava pregatita si coaceti 40-45 min sau pana ce o scobitoare infipta in centru va iesi curata.
Raciti in tava 10 minute, apoi il scoatet si il lasati la racit pe un gratar. Dupa racirea completa va fi taiat in trei straturi orizontale.
Pentru a face crema de ciocolta amaruie puneti ciocolata si untul intr-un castron deasupra unei cratite cu apa ce fierbe la temperatura mica.
Amestecati pana s-a topit apoi lasati putin sa se raceasca. Bateti frisca pana s-a ridicat usor. Incorporati in frisca ciocolata si coniacul.
Turnati crema pe primul strat de blat si acoperiti cu un al doilea. Raciti in frigider. Faceti crema de ciocolata alba ca mai sus si turnati peste al doilea strat de blat si acoperiti cu ultimul strat.
Raciti in frigider timp de 4-5 ore!!
Il decorati la alegere!!

Carlionti de ciocolata
100 gr ciocolata amaruie se topeste si se intinde pe o tava. lasam la racit cca 45 min dupa care facem carlionti de ciocolata daca tragem cu un cutit pentru branza pe suprafata ciocolatei intinse in tava.

POFTA BUNA!!!