Prajitura asta am luat-o de la Livia`s Kitchen...vreau sa o includ in platoul de pasti. Am incercat-o si este foarte buna. V-o recomand cu caldura. Este o prajitura fina si gustoasa.
Ingrediente pentru blatul cu mac:
6 albusuri
60ml apa
putina sare
8 linguri zahar
8 linguri faina
2
linguri mac
1/2 praf de copt
Am facut 2 blaturi cu mac, fiecare cu jumatate din ingrediente. Am batut 3
albuse cu 30ml apa si putina sare pana s-a facut o spuma tare, am adaugat
zaharul si am batut inca cateva minute. Am adaugat faina cernuta, macul si un
varf de cutit praf de copt. Am dat la cuptor pt 15 minute.
Ingrediente foaia de ciocolata:
1ou
5 linguri ulei
5 linguri lapte
5 linguri zahar
100g ciocolata
rasa
2 linguri cacao
1/2 praf de copt
350g faina
Aici scrie 350 gr faina, personal mie mi s-a parut foarte multa!!!! Puneti 150 gr si adaugati cate putina pana obtineti o coca ce poate fi intinsa pe fundul unei tavi pentru a fi coapte. La momentul asta dupa prima incercare as scrie mai degraba faina cat cuprinde:)) Dupa mai multe incercari probabil am sa ma dumiresc cata faina intra cu exactitate!
Pt foaia cu ciocolata am amestecat toate ingredientele si am framantat un
aluat. Am intins o foaie de 1/2 cm. Am copt foaia pe fundul tavii in care am
copt blatul.
Ingrediente pentru crema capucino:
6 galbenusuri
1 lingura amidon
250ml lapte
150g zahar
250g unt
2
plicuri capuccino
Pt crema am amestecat galbenusurile cu zaharul, amidonul si laptele si am
fiert pe foc mic pana s-a legat. Am lasat la racit. Am spumat untul si am
adaugat cate putin din crema racita si cele 2 plicuri de capuccino.
Asamblare: 1 blat cu mac, crema, foaia cu ciocolata, crema, al 2-lea blat cu
mac, crema , ciocolata rasa...
Am dat la rece pt cateva ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu