Este o prajitura usor crocanta cu gust puternic de nuca de cocos(aviz amatorilor) completat de gustul de neinlocuit al ciocolatei.
Ingrediente blat:
- 4 albusuri
- 300 g. zahar
- 250 g. nuca de
cocos
Batem albusurile spuma impreuna cu zaharul pana rezulta o spuma tare si
lucioasa.
Se pune nuca de cocos si se amesteca cu o paleta.
Punem
compozitia la copt,la 160 grade, pana se aureste deasupra, nu mai
mult!!!
Lasam la racit, fara sa scoatem hartia de copt, fiindca blatul e
foarte casant! ...dupa ce se raceste, il rasturnam pe platoul de servit si
scoatem cu mare grija hartia; incepem asamblarea prajiturii apoi.
Stratul de ciocolata:
- 2 linguri cacao
- 2 linguri
zahar
- 1 lingura nes
- 100 g. ciocolata cu lapte/amaruie
- 2-3 linguri
lapte sau frisca lichida
Pentru stratul de ciocolata, punem toate ingredientele intr-un vas pe bain-marie
pana se omogenizeaza dupa care se pune imediat peste blatul racit.
Crema:
- 500 ml. frisca lichida (cu 38
% grasime)
- 1 plic praf de budinca instant de vanilie, Creme-Ole (ce nu
necesita fierbere)
- 2, 3 linguri zahar
Crema de vanilie - punem impreuna smantana cu praful si zaharul si
mixam.
Crema rezultata se pune peste stratul de cioco.
Pentru decor:
- ciocolata
rasa
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu