sâmbătă, 12 mai 2012

Cheesecake cu capsuni si duceata de trandafiri



Ingrediente pentru blat.

300 gr de biscuiti digestivi
120 gr unt topit

Tapetati o forma de tort cu hartie de copt. Sfaramati biscuitii intr-un castron si turnati peste ei untul topit. Amestecati bine. Puneti biscuitii in forma de tort si presati-i bine. II bagam la frigider pana pregatim crema.

Ingrediente pentru crema de branza

200 ml de frisca proaspata
170 gr philadelphia Yo
250 gr ricotta
8 gr gelatina
6 linguri de gem de trandafiri
3 linguri cu zahar pudra.

Acum niste precizari, philadelphia poate fi inlocuita cu crema de branza fina de la DELACO, Ricotta o putet cumpara dar o puteti face foarte bine si in casa...dulceata de trandafiri o puteti inlocui cu gem de fructe de padure, zmeura, mure...ce aveti!!



Deci, topim gelatina in putina frisca caduta. Intr-un vas punem branza philadelphia, ricotta, gemul de trandafiri, zaharul pudra, frisca batuta si gelatina topita. Amestecam bine. ceasta compozitie o turnam peste blatul de biscuiti si dam la frigider pana pregatim jeleul.

Ingrediente jeleu:

500 gr de capsuni proaspete
5 grame gelatina
2-3 lg zahar

Jumatate din catitatea de capsuni o pasam, adaugam zaharul si punem pe foc pana se topeste zaharul, cca 6-7 min. Luam de pe foc si adaugam gelatina hidratata. Lasam putin la racorit si turnam peste prajitura noastra. Celelalte fructe le taiati in ce forma doriti si decorati prajitura.
Lasam la frigider cam 3 ore dupa care o scoateti din tava, indepartati foaa de copt si..POFTA BUNA!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu