luni, 23 aprilie 2012

PRAJITURA CU NUCA DE COCOS!!!

Este o prajitura usor crocanta cu gust puternic de nuca de cocos(aviz amatorilor) completat de gustul de neinlocuit al ciocolatei.


Ingrediente blat:
- 4 albusuri
- 300 g. zahar
- 250 g. nuca de cocos

Batem albusurile spuma impreuna cu zaharul pana rezulta o spuma tare si lucioasa.
Se pune nuca de cocos si se amesteca cu o paleta.
Punem compozitia la copt,la 160 grade, pana se aureste deasupra, nu mai mult!!!
Lasam la racit, fara sa scoatem hartia de copt, fiindca blatul e foarte casant! ...dupa ce se raceste, il rasturnam pe platoul de servit si scoatem cu mare grija hartia; incepem asamblarea prajiturii apoi.



Stratul de ciocolata:
- 2 linguri cacao
- 2 linguri zahar
- 1 lingura nes
- 100 g. ciocolata cu lapte/amaruie
- 2-3 linguri lapte sau frisca lichida

Pentru stratul de ciocolata, punem toate ingredientele intr-un vas pe bain-marie pana se omogenizeaza dupa care se pune imediat peste blatul racit.


Crema:
- 500 ml. frisca lichida (cu 38 % grasime)
- 1 plic praf de budinca instant de vanilie, Creme-Ole (ce nu necesita fierbere)
- 2, 3 linguri zahar
Crema de vanilie - punem impreuna smantana cu praful si zaharul si mixam.
Crema rezultata se pune peste stratul de cioco.


Pentru decor:
- ciocolata rasa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu