luni, 23 aprilie 2012

AMANDINA

 
RETETA

Blat:
6 oua
200 gr. zahar
... 30 ml. apa
30 ml. ulei
20 gr. cacao
8 linguri faina(150 g)
1 lingurita praf de copt

Crema :
200gr. zahar pudra
250 g unt/margarina
100 g ciocolata neagra(75%cacao)
75 ml frisca lichida
1 fiola esenta rom


Siropul:
200 ml apa
100 g zahar
2 lingurita ness
2 cappucino

Glazura:
100 g ciocolata neagra
50 ml frisca
50 g unt




 Mod de preparare.
1 Blat:
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc bat.Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei.Se amesteca cu lingura de jos in sus.Treptat se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt.Se omogenizeaza.In tava unsa, tapetata cu faina sau cu hartie de copt , se pune compozitia si se coace 30-35 minute.Dupa ce se raceste blatul se taie in 2.

2. Crema :
Untul moale se mixeaza cu zaharul PUDRA pana devine cremos,apoi se adauga ciocolata topita cu 2 linguri de lapte si se omogenizeaza.Se adauga frisca lichida si esenta de rom si se amesteca.


3. Siropul:
Se amesteca ingredientele intr-un ibric si se fierb pana se dizolva zaharul.

4. Glazura:
7. Ciocolata rupta bucati se amesteca cu frisca lichida si untul si se tine pe foc pana se omogenizeaza.

5. Asamblare:
Blatul se taie in 2 foi egale.O foaie se aseaza pe o tava,se insiropeaza, eu le prefer mai insiropate(asa ca fiecare insiropeaza dupa gust) se intinde crema,se acopera cu cea de-a doua foaie insiropata si se lasa la rece.Dupa o ora se scoate de la frigider si se acopera cu glazura,se lasa la rece,apoi se proportioneza si decoreaza cu cate un mot de frisca sau crema!! Pofta buna!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu