luni, 23 aprilie 2012

TOSCA

Aveti putin de munca la acesta prajiturica dar cu siguranta merita!! La final veti avea o prajiturica aspectoasa si pe masura de gustoasa!! Spor la treaba!!


Ingrediente blat:
 8 oua
200 gr zahar
50 gr nuca de cocos
150 gr mac
4 lg faina
1 praf de copt

Cele 8 albusuri se bat spuma cu un pic de sare, se adauga treptat zaharul(daca aveti zahar pudra e mai bine ), apoi nuca de cocos, macul, si la sfarsit cele 4 linguri de faina, oprind mixerul, amestecand cu lingura de jos in sus ca sa nu se lase aluatul, insotite de un praf de copt. Aluatul rezultat se toarna intr-o tava de 35/25, si se lasa in cuptorul incalzit dinainte, vreme de 20 min sa se coaca.
va iesi un blat de cca 3 cm inaltime, il lasam la racit si ne ocupam de crema.

Ingrediente crema:
 8 galbenusuri
8 lg de zahar
2 plicuri zahar vanilat
 300 ml lapte
 3 lg faina,
 1 plic de creme ole
  unt 200g

Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat. Cele trei linguri de faina, plicul de creme ole se amesteca si se toarna laptele in fir , peste acestea, amestecandu-se bine sa nu faca cocoloase.
Se pune pe foc , mestecand continu, pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se pune la racit. Dupa ce se raceste se amesteca cu untul avand grija sa nu se taie. Untul si crema fiarta trebuie sa aiba aceeasi temperatura si untul sa fie de o calitate superioara cu 80% grasime.
Astfel obtinem o crema delioasa pe care o intindem peste blatul cu mac.

Continuam...
Mai avem nevoie de un sirop facut din:
 100 ml apa
100 ml cafea
200 gr zahar
esenta de rom
biscuiti pettit beure cat sa acopere blatul de mac

Insiropam biscuitii bine si ii punem unul langa altul pe stratul de crema.
Peste biscuiti turnam o glazura facuta din:
100 gr ciocolata
100ml frisca
50 gr unt
(din experienta va spun ca ar trebui dublata cantitatea de glazuta ca sa capete un aspect frumos)

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu