marți, 27 martie 2012

FULG DE NEA

O prajiturica pufoasa si cremoasa, fina si foarte usoara.


Ingrediente pentru blat

5 oua
130 gr faina
100 gr zahar
1/2 praf copt
un praf sare

Se separa ouale si se bat albusurile spuma cu cca 40ml apa calduta. Se adauga zaharul treptat. Adaugam si galbenusurile pe care le-am mixat in prealabil cu 10 ml apa calduta.
Faina o amestecam cu praful de copt si sarea dupa care le turnam in ploaie in spuma de ou amestecand usor de jos in sus. Ungem si tapetam cu hartie de copt o tava de cca 20/30 cm turnam compozitia in tava si bagam la copt cca 20 min la 180 grade (pana de coace). Se coace si se taie in doua foi.


Ingrediente pentru crema

2 oua
100 gr unt
150 gr zahar
80 ml lapte
100 ml frisca lichida
vanilie

Intr-o cratita se bat ouale impreuna cu zaharul dupa care adaugam laptele. Le punem pe foc la baign marie pana se ingroasa. Lasam la racit. Dupa ce s-a racit adaugam cate putin unt amestecand continuu(este important ca untul si crema sa aiba cam aceeasi temperatura). Dupa ce s-a omogenizat crema adaugam si frisca batand continuu.
Cu jumatate din crema se unge prima foaie, punem ceallta foaie si presam usor dupa care o ungem cu restul de crema. O lasam cateva ore la frigider dupa care o portionam si bucatile le presaram cu nuca de cocos din abundenta. ca decor putem face si un mot de frisca.
Pofta buna!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu