vineri, 17 februarie 2012

Fursecuri LINZER cu nuca

Nu sunt inventate de mine..este veche aceasta reteta si arhicunoscuta printre culinari! In mare parte reteta este aceeasi, doar poate cu mici modificari ce tine doar de gust.
Le puteti glazura sau le puteti umple cu ce doriti dumneavoastra. Clasic ele sunt umplute cu gem, si garantat, dupa gustul meu desigur, sunt cele mai bune. Am mai pus si cu nutella, n-au ramas in farfurie dar nici succesul celor cu gem nu l-au avut.

ALUAT

300 gr faina
150 gr unt moale nesarat
100 gr zahar farin
50 gr nuca macinata
1 linguritag praf de copt\
1 pachetel zahar vanilat
1 ou


Jeleu de care vreti voi(de preferat ceva acrisor)
Nutela
Royal iceing
etc...v-am spus, in functie de preferinte.



Se framanta un aluat din ingredientele enumerate mai sus, in ordinea in care le-am scris si il dati la frigider pentru minim 30 min. Puteti lasa si peste noapte fara probleme.
Intindeti foaie direct pe foaia de copt mare cat tava de cuptor. Taiati cu cuterele jumatate fara gauri si cealalata jumatate cu gauri(acestea vor fi puse deasupra)
Coaceti 12-15 min la 180 grade.
Cele cu gauri se pudreaza cu zahar vanilat inainte de a le lipi peste cele unse cu gem!!
Spor la treaba si POFTA BUNA!!!
Sunt deosebite si foarte fragede si buuuuuune!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu