miercuri, 15 februarie 2012

Placinta cu piept de pui si ciuperci

In perioada asta ciupercile pentru mine sunt un fel de laitmotiv..sau imi plac cupercile foarte mult!!!
Va prezint acum o reteta nu prea complicata de pe urma careia sigur veti culege multe laude si mai important decat atat o sa aveti farfurii goale.
Iara de ce aveti nevoie pentru a asigura reusita acestei retete:

2 lg ulei
2 cepe tocate marunt
1 catel de usturoi zdrobit
100 g bacon afumat taiat in bucatele
250 gr champignioane taiate in jumatati(daca sn mari le taiat in mai multe)
500 gr piept de pui taiat in fasii subtiri
2 lg de faina
1 lingurita condmente pentr carne de pui
1 morcov taiat rndele subtirele
putin patrunjel tocat
200 ml supa de pui
50 ml vi rosu
350 gr aluat de placinta cumparat din comert
1 ou batut usor

Incingeti uleiul intr-o tigaie incapatoare si caliti ceapa si usturoiul a foc potrivit 1-2 mn. Adaugati baconul si champignioanele si inabusiti vreo 5 min apoi scoateti totul din tigaie. Dati carnea de pui prin faina in care ati amestecat mai intai condimentele.
Incingeti putin ulei in tigaie si prajiti carnea 3-4 minute, pana devine aurie. Adaugati morcovul si patrunjelul, concentratul de pui si vinul.
Aduceti la punctul de fierbere, mestecand, reduceti focul la temperatura potrivita, acoperiti si fierbeti 15 min.
Preincalziti  cuptorul la 180 grade . Asezati jumatate din aluat intr-o tava termorezistenta si turnati compozitia peste aluat. Acoperiti cu cealalta jumatate de aluat. Puteti taia frunzulite din aluat pentru decor si eventual pe margini apasati cu furculite pentru a etanseiza mai bine placinta. faceti si cateva gaurele cu furculita pentru a lasa aburul sa iasa.
Ungeti aluatul cu ou si coaceti timp de 30-35 minute pana se rumeneste.
Poafta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu