luni, 27 februarie 2012

PRAJITURA CU NUCA




Pt. foi avem nevoie de:
1 galbenus
400 gr faina
250 gr margarina
100 gr zahar
3lg lapte sau smantana
1 praf de copt
coaja rasa de la o lamaie

Frecam spuma margarina cu zaharul, adaugam galbenusul, laptele si coaja de lamaie. La sfarsit amestecam faina cu praful de copt si framantam un aluat pe care il impartim in doua. Vom face din el doua foi, prima o asezam in tava si o ungem cu gem de caise sau portocale.

Pentru umplutura avem nevoie de:
5 albusuri de ou
100 gr zahar
2 pliculete zahar vanilat
250 gr nuca macinata

Se bat spuma albusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Dupa ce devine o spuma tare ca de bezea se adauga si nuca macinata fara sa mai batem cu telul. Doar amestecam usor cu o spatula.
Crema asta o turnam peste gem s deasupra punem ce-a de-a doua foaie. Atentie sa nu apasati prea tare.
Bagam la cuptor si coacem la 180 gr cca 40 min.

Glazura:
4 galbenusuri se freaca cu 200 gr zahar pudra pana devin albe si isi dubleaza volumul.

Se scoate prajitura din cuptor se pune aceasta glazura peste ea si o mai bagati 5-10 minute in cuptor pana se rumeneste usor.
Se taie rece! Pofta buna!!



Noi le-am mancat pe ale noastre si au fost delicioase!!!



Un comentariu:

  1. Am facut prajitura asta , de doua ori pana acuma este super buna.Ultima dada chiar am pus si stafide, ca am avut mai putina nuca...este delicioasa, cred ca se preteaza si umplutura de mac la aceasta retete, in loc de nuca mac....

    RăspundețiȘtergere