sâmbătă, 28 ianuarie 2012

CHEC CU CIOCOLATA


RETETA

Ingrediente:
4 oua
250 gr zahar
250 ml lapte
200 ml ulei de floarea soarelui
2 pachetele de zahar vanilat
1 pachetel de praf de copt
300 gr faina alba
2 linguri de cacao amara

Pentru glazura(asta este optional, il puteti pudra doar cu zahar...)
50 gr ciocolata neagra
50 gr ciocolata alba
50 gr unt



Preparare:

Puneti ouale intr-un caston impreuna cu zaharul si le amestecati pana obtineti o compozitie fina si spumoasa. Adaugati laptele si uleiul cate putin continuand sa amestecati cu mixerul electric.
Intr-un alt vas separat amestecati faina, vanilia si praful de copt.
Puneti si mixtul de faina in ploaie mestecand pana obtineti o compozitie fluida. Impartiti in doua amestecul si intr-o parte puneti si cacaoa!
In tava mai intai se toarna compozitia alba dupa care o adaugam si pe cea cu cacao. Cu un betisor de frigaruie facem cateva cercuri in tava ca sa se amestece un pic intre ele culorile.
La cuptor 40 min la ca 180 grade.
Incercati cu scobitoarea inainte de a scoate checl din cuptor!!!

Dupa ce se raceste puteti trece la glazurarea checului

Topiti  ciocolata neagra cu 25 gr unt si turnati-o pe chec dupa care topiti si ciocolata alba cu 25 gr unt si o turnati si pe acesta pe chec. O decorat cum va place!
Pofta buna!!


3 comentarii: