luni, 30 ianuarie 2012

CROCHETE DE CARTOFI

Cateodata in bucatare ajunge doar un pic pentru a face fericita toata familia cum ar fi spre exemplude  a prepara vicioasele crochete de cartofi, foarte apreciate si simplu de facut. Eu aici am o reteta de baza care poate fi imbunatatita dupa gust, putem elimina anumite condimente din reteta asta si putem adauga ce ne place, putem adauga verdeata sau bucatele de sunca presata...masline sau alt tip de branza.



Ingrediente:
1kg de cartofi(de preferat cartofi rosii)
100 grame cascaval ras
2 galbenusuri
piper, sare si nucsoara(aceasta din urma o puneti numai daca a place gustul daca nu renuntati)
pesmet
2 oua intregi
ulei de floarea soarelui pentr prajit


Se pun cartofii la fiert in coaja cu un praf de sare. Dupa ce au fiert scurgeti apa si lasati la racit. Ii curatati de coaja si ii sfaramati ca la piure, adaugati galbenusurile, cascavalul ras, sare, piper si nucsoara. Amestecati bine totul, daca vi se pare un pic cam prea uscat puneti si un pic de albus de ou.
In acest punct luati cu mana cate putina pasta si modelati bastonase scurte, le dati prin ou si mai apoi prin pesmet si le puneti la prajit pana devin aurii!! Daca doriti o coaja mai crocanta le dat de doua ori prin ou si pesmet! Sunt bune de servit calde!
Pofta buna!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu