marți, 31 ianuarie 2012

Paste carbonara a la Dana

Sosul pentru spaghetele carbonara la origine se prepara cu oua si parmezan eu in reteta mea am schimbat un ic si am adaugat si smantana pentru gatit. Mie si familiei mele ne place mai lult asa...


Pentru 4 persoane.

1 ou intreg si 2 galbenusuri
100 gr parmezan
200 ml smantana pentru gatit (eu o folosesc pe cea rosie de la Dorna)
300 gr bacon taiat fasiute
1 pachet 500 gr spaghete
sare, piper

Pastele(de obicei se utilizeaza spaghete no 5 dar eu am pus tagliatele) se pun la fiert in apa fierbinte cu sare. Intr-o tigaie uneti baconul la prajit in putin ulei de masline.
 Intr-un castron bateti ouale bine apoi turnati si smantana, parmezanul si piper.
Dupa ce s-a prajit baconul puneti-l in sosul de ou cu smantana. Scugeti pastele de apa si asa fierbinti amestecatile cu sosul gata preparat.
Pofta buna!! Sunt absolut delicioase!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu